субота, 31. октобар 2015.

КОМЕНТАРИ УЗ ОВАЈ ЧЛАНАК (избор)

ДОГАЂАЈИ ДАНА

Приштина гази Бриселски споразум, Србија очекује реакцију ЕУ

Премијер Александар Вучић очекује реаговање Брисела.- Марко Ђурић: „Ово није један већ три корака уназад. Јасно се опструира све договорено у претходном периоду". - Поводом најаве Приштине да ће суспендовати део Бриселског споразума који се односи на формирање Заједнице српских општина Александар Вучић је из Москве позвао ЕУ да се изјасни и најавио састанак државног врха чим се врати у Србију.  /  Он је у разговору са председником Русије Владимиром Путином констатовао да је ситуација на Балкану веома сложена и подсетио на споразуме које су у Бриселу постигли Београд и Приштина. „А, ево, председница Косова (Атифете Јахјага) изјавила је да најважнији од тих споразума уопште немају намеру да реализују и примене, што је за нас озбиљна и тешка вест”, рекао је Вучић  итд.
_________________________________

ПОСЛЕДЊИ КОМЕНТАРИ

Veselin Radovic | 30/10/2015 12:30
Pre par godina na tv "ARTE" video sam intervju Ibrahima Rugove na francuskom.U jednom momentu Rugova je usao u jednu prostoriju i vratio se sa sakom grumenja rekavsi novinaru tv"ARTE" "evo sta mi imamo ovde na Kosovu."Iz toga se da lako zakljuciti zasto su EU i SAD priznale Kosovo i dalje lobiraju da ga prizna vecina clanica OUN.U pitanju su retki minerali i veliko rudno blago koje oni sada uveliko eksploatisu.Obrlatili su nase pohlepne politicare nagovorivsi ih da prebace na EU problem Kosova i videli smo dokle nas je to dovelo.Ponavljam po ko zna koji put sadrzinu Briselskog sporazuma niko nije objavio i narod nije upucen u sadrzinu
.Ima li vlada pravo da u ime naroda potpisuje nepovoljne sporazume?Naravno da nema ali eto kod nas je i tomoguce.Najzalosnije je to sto POLITIKA ne objavljuje sve kriticne kometare na racun vlade pa iz toga proizilazi da i nije tako nezavisna.Ja licno nemam dobro misljenje o radu vlade i smatram da imam pravo kao drzavljanin Srbije da ga iznesem.Hvala
Milan Lala | 30/10/2015 13:34
Odgovor za ANTE BAN. Gospodine cudna vam je logika razmisljanja. Kad ste vi Hrvati u "lipoj vasoj" jednostranim potezom proglasili nezavisnost od SFRJ onda je trebalo po vasoj logici balistickim raketama po vama po Hrvatskoj i Zagrebu , jeli tako ?. A sad bi ti balistiku po RS i Srbima. Nece to bas tako moci i pored tvoje balistike ima batina dva kraja.RS je drzava pa vi mozete da zelenite koliko hocete . Puvate se sto ste u NATO zamisljate da ste neka sila.Vi nigde vise Srbe necete napadati i ubijati pogotovo ne sa balistickim raketama. Ne zanosi se nesto vam je ujka Sam gadno obolio, slab je, pa nije probitacno da se mnogo drcite i uzdate u njega. Mi Srbi ne bojimo se nikog pamtimo sve i cekamo nase vreme , racun cemo naplatiti svima koji su nam ostali duzni. Nase vreme dolazi a vase prolazi ko sto peva Z. Bogdan tako to ide zato oladi kapislu sa balsitikom. Referenduma u RS ce biti ako to Srbi u RS budu morali uraditi, a ti tvoju balisticku rakletu mozes obesiti macku o rep.
Nijazi Kuqi | 30/10/2015 14:29
Dok je boravio u Moskvu Vucic nije ni oka sklopio. cas mu je bilo vruce, cas veoma hladno, pa je dobio nazeb i povisenu temperaturu, sto se jasno videlo po njegovim ishitrenim ne bas umerenim izjavama. Srecom on vec ima prepisanu terapiju koja na njega deluje i proci ce ga u toku dana.
.........
католичка ЕУ - православни Балкан - исламска Турска | 29/10/2015 16:23
Војни лоби из САД преко Албанаца, а из Русије преко Срба , покушавају да спрече мирни договор Србије и Косова како заједно да уђу у ЕУ и својим грађанима обезбеде бољи и миран живот.
Очигледно да војном лобију не одговара мир на Балкану,
где ће природним путем 60 милиона православаца добијати све већи значај у повезивању ЕУ и Турске.
milosrdni andjeo | 29/10/2015 17:12
Kada se zatekne u losem drustvu,pametan gest je PROMENITI PRIJATELJE!Zar mu od pocetka nije bilo jasno koga zastupa EU?Treba odloziti put u tu organizaciju,jer Srbija i ne dobija nista osim kredita MMF,koje posle treba i vratiti!TO je ubrzan put duznicko ropstvo,i UCENE!Postajemo,na BRZINU, surovo klasno drustvo,jeftina radna snaga,a sve to bez pravog razloga,jer je nas radnik i dalje skup!Zar nije bolje okrenuti se BRIKSU?
Velimir G | 29/10/2015 17:54
Dajte im razuman rok a onda u tajnosti pocnite da pripremate scenario B ako ga vec niste napravili. Taj scenario B bih mogao ukljucivati uzimanje citave stvari iz ruku EU i vodenje pregovora pod pokroviteljstvom UN uz ucesce Rusije. Mislim da je vreme sazrelo za to, ali treba takoder preko noci oziviti i srpske institucije na KiM tako da svi vide da se Srbije nece igrati pregovora sa EU. Naravno idealno bi bilo ako se to oruzje moze dobiti sto pre za svaki slucaj ako nekim usijanim glavama padne na pamet da nam preti. Makedonija je jos uvek sveza u pamcenju i mora se biti krajnje odgovoran prema nasem narodu.
..........
Mirjana sa Dorcola Spasojevic-Tinkovic | 29/10/2015 18:02
Milosrdnom andjelu - Dobro si rekao brate Srbine - dobro rece! Cule su mladje generacije kao i Vucic od nas starijih, koliko civilnih zrtava u Srbiji je bilo od "saveznika" Engleza - to nesme da se zaboravi nikada inace nece biti buducnosti za Srbiju, ako se ne secas svojih predaka. Arizona
Slobodan Ratković | 29/10/2015 18:05
Prednji komentar me inspirisao da dodam slijedeće,gospodo iz srpske vlade,upravo je stigao trenutak kada morate shvatiti da ste na pogrešnom putu,i da ste izgubili dragocjeno vrijeme na obnovi Srbije i njene privrede. Posvetite se narodu koga predstavljate,i konačno shvatite da se Srbija obnavlja iz nutra,a ne iz vana.Čuvajte ovaj nesretni narod,ali i sebe i svoje bliže,jer niko ne zna šta se može desiti za mjesec,nekamo li u daljoj budućnosti.Držimo se naroda s kojima imamo tradicionalno dobre i prijateljske odnose,i klonimo se zavaravanje kako,tobože, nemamo neprijatelja.Imamo,i te kako samo su promijenili taktiku,ali od davno isplaniranih namjera nisu,niti će odustati.Ti i takvi "prijatelji"nisu u stanju da zaštite Šengenski prostor,nekamo li da shvate činjenicu da im upravo Srbija može poslužiti kao čvrsti most za politiku mira i saradnje, umjesto toga nastavljaju da joj prijete,ucjenjuju, obmanjuju i ponižavaju.Izvucite se konačno iz samoubiličakog zagrljajaS.R.
Seljober Urbani | 29/10/2015 19:27
Jao samo njemu nije bilo jasno. A mi svi znali od pocetka. Mislio da uhvati mustuluk i udje u uniju. Da pogadjamo koja bruka je uskoro na redu?

.........
T. M. | 30/10/2015 05:13
Ne gazi Pristina nikakav sporazum. Ona je samo dobila dozvolu od EZ da postupi po onome sto je Premijer Vucic vec dogovorio i potpisao! To sto se sad narodnjaci prenemazu i glume, nije nista sto vec nismo videli. Malo kukurikanja i mahanja krilima da se njihoni glasacki "Farmeri" ne dosete!
Jagodinac Bgd | 30/10/2015 07:02
Gospodin Vucic kaze da Srbija sprema odgovor vrlo uskoro tj ovih dana. Da je gospodin Vuchic radio posao ozbiljno on bi vec pre mesec dana imao spreman odgovor za slucaj da Albanci ne ispostuju dogovor. Ili izgleda da je on verovao Albancima na rech? I da je verovao EU na rech?! I Amerikancima i Nemcima?! Pa zar je tako naivan? Koliko su puta njemu i Srbiji obecavali ovo i ono pa na kraju od svega nije bilo nishta. I ovog puta ce Vucich da protestvuje a Albanci ce zajedno sa njihovim mentorima da teraju po svome. Nista od ZSO nema.
Aleksandar Mihailovic | 30/10/2015 07:13
@Branko Despotovic | 29/10/2015 19:50, previše gledate rijalitije i verujete najvećim uništiteljima Srbije u istoriji, onima koji nam umesto praška za pecivo sa neba sipaju OU i plutonijum i koji nam dnevno sa KiM pljačkaju najmanje 100 miliona $ u prirodnim resursima. Koji je Vaš interes da pljujete po Rusiji koja nije izmislila Račak, ul.Vase Miskina, Markale, Srebrenicu, koja nije rušila mostove, bolnice, pkole, energetska posstrojenja, ubijala male Milice, ucenjivala nas, sankcionisala, uslovljavala, ubijala čitav narod? Jeste li Vi član neke tzv.NVO koju vode gospođe za koje je OU imunostimulativan? Znate li ko nam je sve navedeno radio? Oni u koje gledate kao u "Milosrdne Andjele". Kako tako nešto možete, i čime, opravdati pred samim sobom i svojom decom, ako je imate ili ako tek planirate da je imate?
sava savic | 30/10/2015 07:21
Stare su ovo FORE...ali za malu decu....SNS-ovci su se dosetili pa igraju IGROKAZ ....koji ima za cilj samo jedno...da pokaze da ONI nisu ono sto jesu...iako su za Srbe u Srbiji koji zive u pokrajini Kosovo isposlovali da nisu vise deo Srbije ....naravno sada KOA PRISTINA SE BUNIéééali uz ponovne pritiske Srpske dipolomatije i urgiranje osvedocenih prijatelja Srpskog naroda i prijatelja bez alternative... taj stravicno povoljn sporazum za nas.... bit ce ispostovan....i tko onda moze reci da su ono sto jesu... kad su NATERALI Pristinu da prihvate ovako ''NEPOVOLJAN''' sporazum po njih...
Slavko Stanisavljevic | 30/10/2015 07:37
Dokle ce nasi prvaci da glume naivnost.Moze se oprostiti Marku Djuricu zbog mladosti I nedovoljno iskustva pa je poverovao u neke stvari.onako idealisticki I po pravdi kako kaza jer Pravda je na srpskoj strani.Ali,nemozemo da oprostimo gospodaru Vucicu,Ivici Dacicu,Tomislavu Nikolicu sto I oni nisu od prvog dana iskreni u obracanju srbima,potpisali su u Briselu ugovore sve na stetu nasu I sad se Vucic kao cudi sta to predsednica Kosova Atifete Jahjaga govori da ZSO nece se ostvariti,a to je receno odmah po potpisivanju.Mnogi su se sprdali I govorili kako ce ta zajednica srpskih opstina imati ovlascenja kao sto imaju recimo "Udruzenja sportskih ribolovaca ".Ovde je sasvim jasno da Pristina ima druge planove sa srbima a Vucic tvrdi da je to I za srbe dobro sto siptari mic po mic ulaze u sve medjunarodne institucije pa na redu je eksproprijacija-otimanje Brezovice.Sirinicani su dugo odolevali,znam ja taj ponositi narod ali nista nemogu uciniti jer ih se Srbija odrekla,nazalost.Vucic 666:0
Zvrko Zvrkojevic | 30/10/2015 07:39
@@ Branko Despotovic | 29/10/2015 19:50


Korak blize Rusiji su tri koraka dalje od Unije. Mora da se prelomi. To je valjda sada i vrapcima jasno.

Ako mislite da bi sve bilo drugacije da se odreknemo Rusa I da bi tada potekao med I mlekom grdno se varate. OD 2000 do sada bilo je tu raznih ustupaka , dajte Milosevica, Karadzica, Mladica, dajte ceo vrh vojske, dajte samostalnost Kosova kroz Briselski sporazum I sve to za sta, sta je konkretno Srbija dobila osim obecanja. Zapadna rcunia je prosta. Kosovo je nezavisno jos se trazi samo od nas potpis koji je Vucic potpisao I skupstina treba da overi. On se zaletio, poverovao da ce Kosovari prostati na formiranje zajednice Sprskih opstina ali gle zvrc, zapad rekao nema od toga nista . ako ste malo "mladji" setite se manipulacije u Krajini plan "Z" blbala dok je u isto vreme pripreman plan u Americi za napad na Krajinu .
Srpski narod trenutno boluje od dve teske bolesti "mazohizam" I "altruziam" zbog toga sto se ne opredeli za stranu B
Bruka i sramota ali ne za nas , Srbija je velika iako je mala | 30/10/2015 07:44
Ne gazi Pristina jer ako niko ne reaguje zna se ko gazi , gati Brisel sopstveni sporazum koji je uzgred sarena laza od sporazuma i sada da vididmo ko je koga mltaretirao svih ovih godina,najtuznija mi je stvar sa onom zvezdicom i tim zamlacivanjem , kakva sramota prema nasim politiciramima, prema nasoj drzavi, prema nasem narodu, prema nasim precima .
Videla sam da ni onaj suzavac je lazni suzavac od koga niko ne bezi niti kome suze oci , a Politika neka ne objavi, pisala sam kao sto sam pislala i za otrove u vezi Dunjica doktora , nije on umro prirodnom smrcu , definitivno . da Srbija je velika iako je mala
M. pov. citaoc | 30/10/2015 08:16
Srbija je stvarno na pogresnom putu, kao sto napisa S.R. Da bude jos gore i veoma opasnom.
Kad naidju takava vremena treba se umiriti, raditi i povuci se nekoliko koraka unazad. Tada se ne preuzimaju nikakve nove obaveze ( migranti nisu problem koji Srbija treba da resava). Ne mora se u ovakvoj situaciji menjati kurs ,od plana A idemo na plan B (sad vise nije EU nas cilj, sad se okrecemo Rusiji ).To ostaviti za buduca vremena, kad se ojaca i kad situacija u zemljama okruzenja kao i celoj Evropi postane jasnija.
Sanda Savic | 30/10/2015 08:22
Zasto je reakcija EU mlaka? Pa, samo zato sto Pristina i EU jasu u istom sedlu. Oni .... u istu tikvu.
ANTE BAN | 30/10/2015 08:32
S druge strane- Srbija Briselski dogovor NIKADA nije ni provela u djelo, niti do kraja ispoštovala! A što je veći eksces- zaključite sami!
N N | 30/10/2015 08:33
@Branko Despotovic Slabasna zamena teza gospodine. Srpska vlada je nasela kao malo dete. Iskoristili su potpise da uberu jos po koje priznanje, pokrenu par vaznih drzavotvornih koraka. Dok Srbija pokaze da taj potpis ne vazi nista Kosovo ce biti primljeno svuda a Srbija ce naravno dobiti sipak, sve sa blagoslovom EU, sto pokazuje i poglavlje 35 koje je dostavljeno pre bilo kakvih vesti o Rusiji. EU je jos jednom izigrala Srbiju, i sad kriviti Rusiju za evropsku sargarepu moze se samo tumaciti kao zla namera. Blokiranje rezolucije u Srebrenici, pa lobiranje Rusije u Unesku, za vas je to nista pretpostavljam. Ovo je po mojoj proceni shvatio i Vucic, doduse mnogo pre nas, a to osecate i vi, cime je ova poseta Rusiji dobila na znacaju.
đura danilović | 30/10/2015 08:37
Dobro ali kakve veze ima zastava Albanije na toj karikaturi s Kosovom?

..... Јелена (пишимо ћирилицом) М. | 30/10/2015 11:05
Добро, докле ће више наши политичари да нас лажу да нам је Америка пријатељ? Каква, море, Приштина, па тамо не смеју ни очи да отворе док им Американци не кажу да је јутро. Дајте лепо признајте да са Американцима нема договора, јер они признају само закон силе. Онај ко са њима договара, ево како заврши. Бар можемо да престанемо да глумимо и да се било шта са њима договарамо, тако ћемо сачувати образ и опоравити достојанство које ће нам бити преко потребно за оно што нам ти "пријатељи" спремају.
Dragan-Pik-lon Todorovic | 30/10/2015 11:42
Pravi je trenutak da se okrenemo pregovorima sa Albanijom o podeli KIM na ravne delove.UMK bi poceo ubrzanije da razmislja kao i kosovarski ujko Sem!
Ako ovo shvati nas Premijer,mogao bi povesti iz Rusije 97 redova,dva vodnika i jednog kapetana.Pa ih lepo ugosti na Kopaoniku na dogovoreni vremenski rok.U avakom slucaju da tu stoje dan vise od ovih narkomana u Bostilu!!!
I onda ce vreme da radi za Kosovo i Metohiju a po prirodi stvari i za Srbiju!
Ne treba se bojati lazi i manipulacija neprijatelja,nego to samo dobro iskoristiti.Ako je neko mislio da vam misli dobro onaj ko vam vadi nazivo deci organe je okoreli i patoloski mazohista!!!
Mozda se i varam,taj je samo NATO saradnik.
Napominjem ovde da nikog neoptuzujem,samo pozivam na razum i delanje.
Jer klin se samo klinom moze izbiti!Oba se izbijaju sekirom.Nju nema USA,EU,``Kosova``,Albanija pa ni Srbija.Prava,pravcata sekira sa snaznim usima je jos uvek kod Rusa.Doduse mi mozemo da je naostrimo i izvucemo iz naftalina!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Најшири ПРЕГЛЕД најактуелнијих чланака "Сазвежђа З" (1)

ЗАВЕТИНЕ Press

Zlatni Rasudenac

Zlatni Rasudenac
List za antibirokrattsku književnu kritiku i književnost

ПРОТИВОТРОВ

ПРОТИВОТРОВ
ПОСКОК

Различите диоптрије

  • Успавана душа Хомоља - МАНАСТИР Заова, надомак Малог Црнића у Браничеву, готово је заборављена историјска врлет, запостављена чак и на туристичкој мапи Србије. У … Наставите са ...
    Пре 8 година

RENESANSA

RENESANSA
Српска ренесанса

КЊИЖАРА ПИСАЦА

КЊИЖАРА ПИСАЦА
Планетарно доступан, дућан књига и часописа: Дућан "ЗАВЕТИНЕ"

КЊИЖАРЕ "ЗАВЕТИНА". Раде нонстоп. Најагилнија: Књижара "БОБОК"

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"